https://www.kassai-lovasijaszat.hu

Részlet Kassai Lajos Lovasíjászat című könyvéből:

“A völgy, amibe berohantunk, egy zsákutcában végződött. Nincs tovább, a lónak már nem volt hova mennie, hacsak nem akart a meredek dombra felrohanni. Tőle teljesen szokatlan módon nyugodtan állt, én pedig próbáltam valamihez hasonlítani azt, amit éreztem. Ilyet csak akkor érez az ember, ha megtalálja helyét a világban. Hát én megtaláltam, ez az én völgyem. Ha kinyújtom karjaimat, szinte elérem oldalait, nem látok ki belőle, és engem sem láthat itt senki. Egy világ a világban, egy Kárpát-medence a Kárpát-medencében. Nincs túl közel és nincs túl távol, nem kicsi és nem nagy, és van benne egy hatalmas pozitív mágnes, melynek lelkem a negatív pólusa. Naponta vissza kellett térnem, mígnem ideköltöztem és otthonommá vált.“

Gazdaság, állatok és természet

Kassai Lajos egyik alapmottója a “Tartsd a jószágot természete szerint” környezete teljes egészére kihat. A szabad tartás és a völggyel teljes harmóniában élő állatfajok sokasága határozzák meg a Kassai-völgy hangulatát.

 

 

Az Original Kassai System központja

Fennállása óta (1988) a Kassai-völgy látogatók és a tanulni vágyók sokaságát vonzza. A völgy minden hónap első szombatjánnyitott a látogatók előtt, ezek az alkalmak lehetőséget biztosítanak bárkinek, hogy betekintést nyerhessen a Kassai Lovasíjász Iskola működésébe és bekapcsolódhasson az edzésekbe illetve megtegye első lépéseit, hogy az Iskola tagjává válhasson.

 

 

Lovasíjász versenyek és edzőtáborok helyszíne 1994 óta

A Kassai-völgy a világ legjobban felszerelt lovasíjász központja, otthont ad évente négy Lovasíjász Világkupa fordulónak és kétévente itt kerül megrendezésre a Lovasíjász Világbajnokság és Nemzetközi Bírók Világtalálkozója. A lovasíjász versenyeken túl, – hála a völgy kiváló adottságainak, alkalmas íjászversenyek és nagy létszámú edzőtáborok lebonyolítására is. A völgyben nem csak íjász és lovas sportolók, de számos profi külföldi és hazai sport csapat is megfordult már, ahogyan amatőr sportcsapatok is szívesen merítenek inspirációt Kassai Mester tanításaiból.

 

 

Képzések 1990 óta

Az Élő történelemórák nak hála, a Kassai-völgy élmény-alapú tudást nyújt a honfoglalás korának harcművészetéről és gondolkodásmódjáról, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Emellett a Kassai-völgy olyan neves egyetemek tanítványait látja el gyakorlati tudással, mint a Testnevelési Egyetem (Lovaskultúra oktató és Lovas edző szak), Állatorvostudományi Egyetem (Hippológus szak) vagy a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar (Színművész szak).

 

 

Rendezvényhelyszín

A Kassai-völgy fennállása óta számos kulturális és sport rendezvény helyszínéül szolgált.