Farkas 2

92.000 Ft
Raktáron
Cikkszám: KL-6741

Mongol típusú műgyanta íj, felnőttek számára.

Erősség
57
Bemérési húzáshossz
30
Maximális húzáshossz
31
Ideghossz
137
Ajzásmagasság
20
Súly
0,80
Anyag
műgyanta
Szín
fekete
Bandázs
szürke
Íj markolat
kőris borítás
Íj kar
bőr borítás
Díszítés
gravírozott minta
Íj szarv
világos dió
Intarzia
nincs

<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm;" times="" new="" roman",="" serif;="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 0);="" vertical-align:="" baseline;"="">Gyártásban 1993 óta.<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 18.75pt;" times="" new="" roman",="" serif;="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 0);="" vertical-align:="" baseline;"="">A mongolok az íjak fejlesztésében nagyot léptek előre a húrzsámoly bevezetésével. Ez az alkatrész nagymértékben megnöveli az íjak stabilitását és a nyíl lepattanási sebességét az idegről. 1995-ben egy lovas balesetből adódó nyakcsigolya törés folytán lebénult a jobb kezem, a hosszas felépülést követően ezzel a típussal tértem vissza a versenysportba. Képtelen voltam 25 fontnál erősebb íjat megfeszíteni, minden edzés egy kínszenvedés volt. Ennek ellenére nagyot léptem előre. Megtanultam, hogy a lovasíjászatban csak a hosszú húzású és a talajíjászatban alkalmazott íjaknál gyengébb feszítő erővel rendelkező íjak használhatók hatékonyan.
Kezdő és haladó lovasíjászoknak egyaránt ajánljuk, valamint terep- és céllövő íjászatban is kitűnően szerepel, strapabíró és megbízható íj.<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 7.5pt;" times="" new="" roman",="" serif;="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 0);"="">Az íj alapja üvegszál erősítésű műgyanta.
- Kőrisfa szarv
- Marhabőr bevonat
- Lencérna bandázs<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 7.5pt;" times="" new="" roman",="" serif;="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 0);"="">Az íj árában benne van az íj ideg és a vászon íjtok.